Een auto uit Duitsland importeren?

In Nederland stijgt de hoeveelheid geïmporteerde auto’s al jaren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto in het buitenland te kopen. Vooral Duitsland is een geliefde bestemming. Er zijn verschillende voordelen aan het kopen van een Duitse auto: de prijs is lager, de keuzemogelijkheid is groter, en de kwaliteit van de tweedehands wagen is vaak ook hoger. Hieronder kunt u meer lezen omtrent het importeren van een auto uit Duitsland, zodat u een overwogen keuze kunt maken bij het kopen van een auto.

 

Is het goedkoper om een auto te importeren?

Als reden voor het invoeren van een auto uit Duitsland wordt vaak de prijs genoemd. Bij het doen van een grote uitgave als een auto is de prijs natuurlijk een van de belangrijkste zaken om op te letten. Inderdaad klopt het in de regel dat tweedehands auto’s in Duitsland goedkoper zijn dan in Nederland. Dat komt onder andere doordat er op de Duitse markt meer aanbod is – vooral van in Duitsland geproduceerde auto’s. Hoewel er kosten verbonden zijn aan het importeren van een auto, zijn die de laatste jaren gedaald: dat vormt dus minder een drempel dan voorheen.

 

Een tweedehands auto vinden in Duitsland

Zoals hierboven al gezegd: de tweedehands automarkt in Duitsland is een stuk groter dan in Nederland. De Duitse autobezitter kiest bovendien vaker voor luxe uitgeruste auto’s, die bovendien sneller op de tweedehands markt komen dan bij ons, omdat men er in Duitsland vaak sneller voor kiest om een nieuwe auto te kopen. Dat betekent dat er veel keuze is uit relatief nieuwe auto’s, en dat voor relatief lage prijzen. Een droom voor de Nederlandse koper dus, die opeens veel meer opties heeft voor minder hoge verkoopprijzen. De combinatie van lage prijzen en meer keuze, is de belangrijkste reden dat er in Nederland steeds meer auto’s gekocht worden bij onze oosterburen.

Geweldige BMW die je alleen kan halen uit Duitsland!

Is het moeilijk om een auto te importeren?

Het invoeren van een auto naar Nederland heeft nogal wat om handen. De auto moet geregistreerd worden, en een nieuwe nummerplaat krijgen; en er moeten belastingen betaald worden voor het importeren. De meeste Nederlandse kopers kiezen er dan ook voor om het invoeren zelf te laten afhandelen door een importbedrijf. Die nemen u, vaak voor een vast bedrag, alle taken uit handen. Op die manier is het importeren van een auto uit Duitsland niet alleen goedkoper maar ook net zo gemakkelijk als het kopen van een auto op de Nederlandse markt.