3 redenen om een simkaart in je auto te gebruiken

Heeft jouw auto een simkaartslot? Vraag je je af of je hiervan gebruik wilt maken, of weet je nog niet zo goed wat hier de voordelen van zijn? Vandaag de dag zijn er steeds meer auto’s met een simkaartslot, waardoor het voor meerderen een optie is. In dit artikel lees je drie redenen om een simkaart in je auto te plaatsen en deze te gebruiken.

1. Data only simkaart gebruiken voor navigatie

Door een simkaart in je auto te plaatsen, kun je direct en simpel gebruikmaken van navigatie. Je hebt dus niet meer je telefoon hiervoor te gebruiken. 

Een data simkaart voor je auto is handig wanneer je navigatie wilt gebruiken, omdat dit tegenwoordig volledig via 4G kan verlopen. Je hebt dus alleen internet nodig. Het is zonde om dan een standaard simkaart te gebruiken, waarbij je ook voor bellen en sms’en moet betalen. Een data sim is een beter alternatief.

2. Muziek luisteren via je auto

Je hebt geen andere oplossingen voor muziek meer nodig wanneer je gewoon direct via je auto muziek luistert. Je kunt bijvoorbeeld Spotify koppelen en muziek streamen, zonder dat je je telefoon nodig hebt. Dit is een handige en efficiënte manier om je auto van muziek te voorzien. Natuurlijk heb je hier wel een internetverbinding voor nodig, zodat je bijvoorbeeld Spotify kunt gebruiken. Een simkaart voorziet je hiervan en is dus een goede oplossing.

3. Auto traceren

Tevens is het mogelijk om met behulp van een simkaart in een auto deze realtime te volgen via een app, programma, of website. Dit kan om meerdere redenen handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je je zorgen maakt over diefstal, of wanneer je simpelweg een auto op afstand wilt volgen. Doordat een (data) simkaart zorgt voor een internetverbinding, kan er via het internet (met behulp van een app, programma of website) eenvoudig gebruik worden gemaakt van (realtime) tracking. Een handige functie!

In welke auto’s kan eigenlijk een simkaart?

Het is van belang om te weten dat het mogelijk moet zijn om een sim in je auto te plaatsen. Er moet dus wel een simkaartslot aanwezig zijn, en het moet tevens mogelijk zijn om een mobiele internetverbinding in te stellen. Zolang dit mogelijk is, kun je een (data) simkaart in je auto gebruiken. 

Je kunt dus onder andere een data simkaart inzetten als Volvo simkaart. Denk aan een sim voor de XC90, V90, S90, of een ander model met simkaartslot en een mogelijke internetverbinding.