De voordelen van een elektrische brommobiel

Elektrische brommobielen bestaan al tientallen jaren en worden steeds populairder. Aan het hebben van een elektrische brommobiel zitten dan ook vele voordelen verbonden vergeleken met andere vervoersmiddelen. Onder een brommobiel wordt een kleine auto verstaan die in sommige gevallen drie, maar in de meeste gevallen vier wielen heeft. Deze voertuigen worden aangedreven door middel van een elektrische motor en bieden meestal plaats aan twee personen. De snelheid van een brommobiel ligt beduidend lager dan een auto, namelijk rond de 45-kilometer per uur. Aan het rijden in een brommobiel zijn dan ook andere regels verbonden dan aan het rijden in de auto. Steeds meer mensen kiezen voor een brommobiel, omdat deze erg praktisch is en relatief goedkoop. Je zou kunnen stellen dat de brommobiel het segment bedient tussen de scooter en de auto. Wij zetten graag de vier grootste voordelen van een elektrische brommobiel voor je op een rij.

1. Een brommobiel is goedkoop in aanschafwaarde en verbruikskosten

De meeste elektrische brommobielen zijn qua aanschafwaarde bij aanbieders zoals Fast Furious Scooters  aanzienlijk goedkoper dan een auto en komen soms zelfs in de buurt van de prijs van een scooter of brommer. Vanwege het feit dat de elektrische brommobiel eenvoudig opgeladen kan worden, hoeven er bovendien ook geen kosten gemaakt te worden op het gebied van brandstof. Qua vaste lasten is de brommobiel dan ook voor zeer veel mensen een interessante optie.

2. Een brommobiel biedt comfort en je zit altijd droog

Vrijwel elke brommmobiel is volledig afgesloten en is 3-deurs. Wanneer het regent zit je dan ook altijd droog en uit de wind. Dit maakt de brommobiel vooral in Nederland met het wisselende weer vaan een interessante optie ten opzichte van een scooter, brommer of scootmobiel.

3. Een brommobiel leent zich goed voor zakelijk gebruik

Een brommobiel komt qua omvang in de buurt van een kleine auto. Dit vervoersmiddel is mede door de lage kosten en het feit dat deze helemaal afgesloten is zeer interessant in de bezorg industrie. Binnen de stedelijke gebieden voor de kortere afstanden, houdt de brommobiel bijvoorbeeld eten aanzienlijk warmer dan op de scooter en is er ook veel meer ruimte, waardoor er meer in een keer meegenomen kan worden en in dezelfde ronde bezorgd kan worden. Een zeer interessante optie voor veel bedrijven, waarvan verwacht wordt dat deze trend meer gezien gaat worden in het straatbeeld van de toekomst.

Brommobiel

4. De brommobiel is laagdrempelig op het gebied van regelgeving

Voor een brommobiel heb je geen autorijbewijs nodig. Iedereen in Nederland kan met een geldig bromfiets rijbewijs en een minimale leeftijd van 16 jaar een brommobiel besturen. Dit maakt dit vervoersmiddel nog laagdrempeliger en zeer aantrekkelijk voor een grote groep mensen.